Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Českolipská nemocnice má druhý rodičovský pokoj

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 08. 12. 2016 09:52
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa zlepšuje komfort pro nastávající rodiče. V části Gynekologicko-porodnického oddělení byl vybudován nový, v pořadí již druhý, tzv. rodičovský pokoj.

„První rodičovský pokoj u nás slouží přibližně dva roky a v naší republice představuje stále relativně raritu,“ vysvětluje generální ředitel českolipské nemocnice Ing. Jaroslav Kratochvíl. „Tento speciálně vytvořený pokoj pomáhá našim rodičkám a jejich doprovodu navodit pocit domova a zachovat bezpečí poskytované zdravotní péče lůžkového zařízení,“ vysvětluje dále ředitel pro ošetřovatelskou péči MUDr. Vladimír Trenčiansky.

Pacientky na novém rodičovském pokoji naleznou veškerý komfort, který u porodu lze nabídnou. Mají k dispozici porodní polohovatelné lůžko, dále ribstole, vak, míč i další pomůcky. Samozřejmostí je hygienické zázemí. Ze zdravotnického vybavení pokoje je důležité termolůžko pro ošetření novorozence a moderní LED operační osvětlení. Z nezdravotnického zařízení například televize, rádio, sedací souprava nebo kuchyňská linka s ledničkou. Náklady na realizaci stavebních úprav rodičovského pokoje a přilehlých místností pro vedení porodu, které rovněž prošly rekonstrukcí, dosáhly do výše necelého 1 mil. Kč, nezbytné vybavení poté cca 400 tis. Kč. „Velký dík zde patří městu Česká Lípa, které na vznik nového rodičovského pokoje přispělo částkou 500 tis. Kč,“ připomněl generální ředitel Ing. Jaroslav Kratochvíl.

Primář Gynekologicko-porodnického oddělení MUDr. Miloš Volek na závěr zdůraznil, že o oba rodičovské pokoje je na oddělení trvalý velký zájem: „Co je pro budoucí rodiče také důležité, moderní rodičovský pokoj nepatří mezi nadstandard, tudíž je zcela zdarma.“

TZ Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky