Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj seznamoval města a obce s novým zákonem z oblasti veřejných zakázek

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 27. 09. 2016 15:47
  • Majetek a investice

Sdílet článek

Na Krajském úřadě Libereckého kraje se v pondělí 26. září uskutečnil bezplatný seminář na téma „Zákon č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek – vybraná ustanovení a doporučení pro praktické využití“. O školení, které bylo pořádáno v rámci metodické pomoci obcím, projevilo zájem 80 účastníků. Seminář se konal pod záštitou náměstka hejtmana Marka Pietera.

Zákon o zadávání veřejných zakázek, který by měl snížit administrativní zátěž a přinést větší flexibilitu pro zadavatele, bude účinný od 1. října 2016. Vzhledem k tomu, že se jedná o nový zákon a zatím nebyly ze strany Ministerstva pro místní rozvoj ČR vydány žádné metodické pokyny, tak tento seminář realizoval Liberecký kraj prostřednictvím oddělení veřejných zakázek. Cílem semináře bylo zadavatele z řad měst a obcí Libereckého kraje blíže seznámit s povinnostmi vyplývajícími ze zákona a jeho důležitými ustanoveními, které mohou využít v praxi.

„Liberecký kraj má již schválenou novou Směrnici Rady kraje k zadávání veřejných zakázek, která reaguje na nový zákon a je uveřejněna na webových stránkách Libereckého kraje. Postupy budou využitelné i pro účastníky semináře. V této směrnici je například řešení hodnocení nabídek formou ekonomické výhodnosti nabídek – náklady životního cyklu. Dále je upraven postup pro fungování komisí, které byly v novém zákoně zrušeny. Komise budou k veřejným zakázkám jmenovány z důvodu dodržení odbornosti při posuzování a hodnocení nabídek,“ uvedl náměstek hejtmana Marek Pieter, který se také semináře zúčastnil.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky