Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj žádá o finance na Centra odborného vzdělávání z IROP

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 08. 12. 2016 14:49
  • Rozvoj

Sdílet článek

Liberecký kraj se zapojil se svými osmi projekty, zaměřenými na kvalitu vzdělávání v klíčových kompetencích na středních školách, do výzev IROP určených pro rozvoj infrastruktury středních a vyšších odborných škol. Příjem žádostí do těchto výzev č. 32 a 33 IROP byl ukončen 18. listopadu 2016. Celkem bylo v rámci výzvy č. 32 „Infrastruktura středních a vyšších odborných škol“ předloženo 46 projektů a v rámci výzvy č. 33 „Infrastruktura středních a vyšších odborných škol (SVL)“ 253 projektů.

Výstupy projektů Libereckého kraje mají koncepčně řešit výraznou změnu vzdělávací soustavy, a to zkvalitněním výuky ve vybraných středních školách v kraji, tzv. Centrech odborného vzdělávání. Každé centrum by mělo být jedinečné kvalitou zázemí pro odbornou výuku. V rámci projektů budou rekonstruovány či nově vystavěny dílny, odborné učebny a jejich nezbytné zázemí, a bude pořízeno nejmodernější vybavení, které poskytne žákům střední školy výborné podmínky pro přípravu na jejich budoucí povolání.

„Součástí projektů je také podpora technického vzdělávání mezi žáky základních škol, a to formou spolupráce střední školy se základními školami,“ uvedla Radka Loučková Kotasová, radní pověřená vedením resortu hospodářského a regionální rozvoje, evropských projektů a územního plánování.

Konkrétně se jedná o centrum odborného vzdělávání automobilového průmyslu (Integrovaná střední škola, Vysoké nad Jizerou, Dr. Farského 300, příspěvková organizace), strojírenství a informatiky (Střední průmyslová škola, Česká Lípa), řemesel (Střední škola řemesel a služeb, Jablonec nad Nisou), služeb (Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Česká Lípa), strojírenství a elektrotechniky (Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola, Liberec), pro zemědělství (Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant), uměleckoprůmyslové (Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská, Kamenický Šenov) a technické (Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola, Turnov). Posledně jmenovaný projekt byl předložen do výzvy č. 32 IROP, ostatní projekty se nacházejí na území se sociálně vyloučenou lokalitou, proto byly předloženy do výzvy č. 33 IROP.

 „Realizací projektu dojde ke zvýšení kvality zázemí pro praktickou výuku a pro snadnější zapojení žáků, resp. absolventů, do pracovního procesu,“ dodala Radka Loučková Kotasová.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky