Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Výtěžek 6. Benefičního koncertu Ostrova života překonal rekord!

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 27. 05. 2016 13:13

Sdílet článek

Letošní Benefiční koncert překonal všechna naše očekávání. Počasí jak malované, vynikající účinkující a spokojení návštěvníci. Víc si organizátoři snad ani přát nemohou. V pořadí už 6. Benefici navštívilo hodně přes 1.000 lidí nejen z Hrádku a okolí, ale i ze vzdálenějších míst. Těší nás, že i přesto, že pomoc, kterou Ostrov života poskytuje, je určená primárně lidem z Hrádecka, oslovuje naše myšlenka řadu lidí i daleko za hranicemi našeho města. Na pomoc potřebným se celkem vybralo téměř 130 tisíc korun. 

Kdo přišel v sobotu 21. května na Hasičskou louku v Hrádku nad Nisou, jistě nelitoval. Benefiční koncerty Ostrova života jsou jedinečné tím, že vedle sebe na jednom pódiu vystupují děti, amatérští a začínající umělci i ti, kteří si už srdce svých fanoušků dávno dobyli. Letos jsme vsadili na Karla Kahovce a George & Beatovens, hrádeckou kapelu Vobuty, skupinu EFF z Trutnova a libereckou legendu Těla. Spolu s nimi bavili návštěvníky loutkoherci ze cvikovského souboru Klubíčko, irské tance předvedly Irské sestry z Jablonce nad Nisou, skvěle tančili také bráchové Jakub a Daniel Jakubcovi, tancem všechny přítomné okouzlila fenka Miley se svojí paničkou Verčou Klimešovou a převážně taneční vystoupení předvedly i děti z hrádeckých mateřinek. Nechyběla ani pohádka O červené Karkulce v podání hudebního kroužku při ZŠ Donín a velký potlesk si vysloužili Hasíci – nejmenší členové hrádeckého hasičského sboru – za ukázku hasičských dovedností.

Lidé mohli přispět libovolným obnosem do zapečetěných pokladniček u vchodu, přičemž dobrovolné vstupné bylo příspěvkem do veřejné sbírky OSTROV POMÁHÁ. Tradičně mohli návštěvníci také nakupovat ve stánku s rukodělnými výrobky. V průběhu koncertu došlo na předání finančních darů od obce Chotyně a Romského sdružení, které spolku Ostrov života věnovalo výtěžek z Benefičního romského festivalu. Zajímavou částku se podařilo získat i v tradiční dražbě.

Veřejná sbírka (pokladny u vchodu): 73.814 Kč
Prodej ve stánku: 32.070 Kč
Dražba: 2.700 Kč
Obec Chotyně: 10.000 Kč
Romské sdružení: 11.000 Kč

Výtěžek letošního koncertu pokořil stotisícovou hranici. O částce 129.584 Kč jsme si netroufli ani snít. Realita je pro nás zavazující, není dost slov, kterými bychom mohli všem dárcům poděkovat. Velké díky patří také účinkujícím, sponzorům a všem, kdo jakýmkoliv způsobem pomohli při organizaci koncertu.

Za spolek Hrádek nad Nisou – Ostrov života z.s.
Věra Baumgartnerová

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky