Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Záchranka má nové vozidlo technologické a komunikační připravenosti

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 21. 10. 2016 15:24
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje pořídila cestou veřejné zakázky nové vozidlo technologické a komunikační připravenosti. Cílem  projektu je zajištění provozu vlastní radiové sítě a zajištění komunikace s operačním střediskem ZZS LK v místech mimořádné události nebo výpadku radiových vykrývačů.

Současně vozidlo, díky svým jízdním vlastnostem a technickému materiálnímu vybavení, poskytne pracovníkům referátu ICT odpovídající pracovní zázemí pro pravidelnou údržbu a opravy informačních a radiokomunikačních technologií a snadnější dostupnost devíti vykrývačů umístěných po celém Libereckém kraji převážně v kopcovitém a horském terénu.

Při řešení mimořádných či krizových situací umožní vozidlo vykrytí „hluchých míst“ v místě události digitální radiovou sítí, přístup do datové sítě prostřednictvím satelitu a rychlou a stabilní výměnu zdravotnických informací.

K těmto účelům je vozidlo vybaveno např. přenosnou elektrocentrálou, mobilním vykrývačem pro digitální radiovou síť ZZS LK s odpovídající anténou, satelitním přijímačem datové sítě nebo informační a komunikační technologií plně kompatibilní se sanitními vozidly a operačním střediskem.

TZ ZZS LK

Nové vozidlo technologické a komunikační připravenosti pořídila ZZS LK za necelé 2.300.000 Kč. Částkou 500.000 Kč přispěl Liberecký kraj prostřednictvím investiční účelové dotace.

Vozidlo bude představeno a uvedeno do provozu dne 21. 10. 2016 ve 12 hodin v areálu KNL před lékařskou knihovnou. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky